יום שלישי, 11 במאי 2010

ברזל- Iron

ברזל הינו אחד המינראלים החיוני לתפקודנו היום יומיים. תפקודי העברת הם העברת חמצן בדם, חיזוק המערכת החיסונית והוא מעורב בתהליכים אנרגטיים שונים בגוף.
ישנם שני מאגרים עיקריים לברזל בגופנו ברזל פעיל הנמצא בהמוגלובין מיוגלובין (מולקולות נושאות חמצן בדם ובשריר בהתאמה) ומחסני הברזל בפריטין, והומוסידרין.

חסר בברזל הנקרא אנמיה (חסר דם), הינו אחד החסרים התזונתיים הבולטים ביותר. האוכלוסייה אשר נמצאת בסיכון לחסר ברזל הינה פעוטות מתחת לגיל שנתיים, בנות בגיל ההתבגרות, נשים בהריון וקשישים.
בילדים מחסור בברזל יכול לגרום לפגיעה מוחית והתפתחותית.

סימנים לחסר בברזל: עייפות, עצבנות, איבוד תאבון, כאבי ראש, בילדים הפרעות קשב וירידה בהישגים בלימודים.
המלצות לצריכה לפי ה- USDA, המועצה האמריקאית לאגריקולוגיה, לפי שלב בחיים וגיל, ההמלצות הן במ"ג ליום:

שלב בחיים גיל המלצה לצריכה יומית במ"ג
תינוקות 0-6 חודשים 0.27
7-12 חודשים 11
ילדים 1-8 שנים 7-10
גברים > 9 שנים 8-11
נשים > 9 שנים 8-15
נשים הרות 27
נשים מניקות 9-10

מקורות לברזל בתזונה:
מזון מן החי, בעיקר בשר אדום, אברים פנימיים כגון: כבד כליות הודו, ביצים ועוף.
מזון מן הצומח,ירקות עליים ירוקים, זעתר טופו, טחינה גולמית, חילבה, שקדים, אגוזים, חיטה, זרעי אכילה וסויה.
חשוב לדעת שברזל נספק טוב יותר ממקורות מן החי. אם המקורות של הברזל מגיעים מן הצומח מומלץ לצרוך אותם בליווי ויטמין C (מיץ לימון, מיץ תפוזים) על מנת להיטיב את הספיגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה