אין יותר ישראלי משקשוקה. כולנו מכירים אותה, בכל מיני גירסאות, וורסיות.
השקשוקה הבסיסית אומנם מאופיינת ברוטב עגבניות, וביצים. אך בשנים האחרונות צצו להם מתכונים ייחודים, ומעניינים כאחד. אשר לקחו את השקשוקה המסורתית, צעד אחד קדימה.
אם פעם שקשוקה היתה נחשבת למאכל עממי, הרי שהיום אין כמעט מסעדה או בית קפה, שלא מתהדרים במנה ייחודית להם של שקשוקה.
לאור בקשות רבות, החלטתי לפרסם, מתכון מנצח לשקשוקה. ניתן להכין גם כמות כפולה של הרוטב ולהקפיא, ואז רק להוציא מהמקפיא כשמתחשק, לחמם ולהוסיף את הביצים.
זהו כמובן המתכון הבסיסי, והקלאסי. ניתן להוסיף לו חצילים קלויים, גבינה בולגרית, או כל העולה על נפשכם.
מרכיבים ל-3 מנות:
6 עגבניות בשלות קלופות, חתוכות לקוביות ומסוננות
4 שיני שום קצוצות גס
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (או פלפל אדום יבש, למי שמעדיף מנה לא חריפה)
3 כפות שמן קנולה
1 כף בזיליקום
2 כפית פלפל שחור
2 כפות פפריקה מרוקאית או רסק פלפל יבש
6 ביצים טריות
הוראות הכנה:
במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, והשום ומזהיבים מעט, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים, מוסיפים את העגבניות, והפלפל השחור ומכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הפלפלים החריפים, הבזיליקום, והמלח מערבבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
לאחר 10 דקות מוסיפים את הביצים, מפזרים מעט פלפל שחור ומלח. משאירים על האש לעוד כ-5 דקות, ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה