יום רביעי, 21 בספטמבר 2011

במיה ברוטב עגבניות

נראה שלאחרונה אני מפרסמת יותר מתכונים, ופחות טיפים, והמלצות.
אבל פה הכדור בעצם עובר אליכם. אם יש משהו שמעניין אתכם, משהו שאתם רוצים לשאול, או כל דבר בנושאי תזונה, ואורח חיים. אתם מוזמנים לשאול, ולהצטרף לדף הפייסבוק:
https://www.facebook.com/netadieta


ועד אז, לירון ביקשה מתכון לבמיה. זה המתכון של סבתא שלי. הוא מצויין, ובשבילי הוא חגיגה, שאני מוכנה אפילו לצאת בשבילה מהעיר באמצע השבוע.

אבל כמה טיפים של סבתא לינדה לפני :
הסוד במתכון הוא בבחירה של תרמילי במיה קטנים במיוחד. לתרמילי במיה גדולים יש מרקם עצי ונטייה להתפרק בבישול.
דבר נוסף שחשוב להקפיד עליו חיתוך נכון של התרמילים. ברגע שפצעתם את התרמיל בזמן החיתוך, לתבשיל יהיה מרקם רירי, ודי דוחה.

מה צריך להכין מראש :
1/2 ק"ג במיה טרייה או קפואה
3-4 עגבניות נאות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 פלפל אדום בינוני
בצל קטן-בינוני
3-4 שיני שום
1/3 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור


הוראות ההכנה:

שוטפים את הבמיה היטב היטב. בסכין חד, מסירים את שורשי הגבעול, עד למרחק של כ-3-4 מ"מ מהפרק. בסיס הבמיה הקטום צריך לקבל צורה כמעט חרוטית.
שוטפים היטב, מסננים, ומייבשים היטב.
מקפיצים את הבמיה המיובשת עם מעט שמן, עד להזהבה.במחבת, ומסירים מהאש, ומניחים בצד.

בינתיים מכינים את הרוטב :
קוצצים את הבצל ומאדים בסיר רחב, מוסיפים כף שמן, ומטגנים עד להזהבה.
פורסים את הפלפל האדום לפרוסות דקות ומוסיפים עם מעט מים, מכסים ומאדים מספר דקות. חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים לסיר, ממליחים ומכסים.
מבשלים מספר דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהעגבניות מגירות את הנוזלים שלהן, ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. ממשיכים לבשל עד להתרככות של העגבניות.
מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר והפלפל השחור ומבשלים עוד מספר דקות. אם צריך, מוסיפים מעט מים.
מוסיפים את הבמיה לסיר ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
ממשיכים לבשל עד להתרככות הבמיה, בדר"כ 10-15 דקות.

מומלץ להגיש על מצא של אורז מלא או אורז בסמטי.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה